Balık Tutma
En çok kullanılan yöntem olta ile. Hem riski yok hem de ıslanma derdiniz yok. Tutacağınız balığa göre kullandığınız yemler değişiyor.
İstavrit için: Balıkçılardan 10'lu çapari alarak ( yani misinada 10 tane kancası olan) veya kendiniz 15-20 lik çapari yaparak bu balığı tutabilirsiniz. Çapariler renkli olur. Beyaz, kırmızı, yeşil, turuncu veya karışık. İstavrit havanın durumuna göre vurduğu renkteki çapari değişebiliyor. Oltanın ucuna önce fir döndü bağlanır. Sonrasında çaparimizi takarız. Son olarak ağırlık içinde kurşun takarız. Kurşunlar 30,40 veya 50 gram ağırlığında olur. Oltanızın sağlamlığına göre kurşunun ağırlığını artırabilirsiniz.
İstavrit balığı özellikle nisan-temmuz arası kıyıdan tutmak için en iyi vakittir. Deniz suyu ısınana kadar balık kıyıda dolaşıyor. Su ısınınca daha derine kaçabiliyor. Bu balık gerçekten çok bol olabiliyor. Özelliklede deniz ve derenin birleştiği yerde çok oluyor. Birde yunus balıkları bunları kıyıya sıkıştırdığı zaman 2-3 saat içerisinde tek başınıza 5-6 kilo yakalayabilirsiniz.
Lüfer için: Bu balık genellikle kıyıya yakın ve su yüzeyine 15-20 cm yakın mesafede dolaşır. Bunu yakalamak için balıkçılardan balığa benzer bir yemi var. Onu almanız gerekir. Biz bu yeme kaşık deriz. Bu yemi sadece oltaya takar ve yaklaşık kıyıdan 20-30 metre ileriye atıp, fazla beklemeden çekeriz. Önceden bu balık çoktu. Bu balık için biraz sabırlı olmak gerekiyor. Bazen olur 15-20 gün hiç tutamazsınız bazen olur bir saat içerisinde 4-5 tane tutarsınız. Bazen de lüferin bir büyüğü olan kofana tutabilirsiniz. Bu balık kilonun üzerinde oluyor.
Karagöz için: Bu balığı özellikle olta ile geceleyin yem ile tutmak en iyisidir. Bundada sabır gerektiren durum var. Ayrıca beklerken sessiz olmakta gerekiyor.